top of page

LA COLÒNIA DE CASTORS 

​

La Colònia de Castors està formada per tots aquells minyons que tenen entre 6 i 9 anys d'edat

El seu lema és "COMPARTIR" i el color que els representa, el groc de l'energia del sol. Infants inquiets i juganers, gràcies a la seva il·lusió per la descoberta, el joc i el somni ocupen el seu temps aprenent tot jugant.
 
Per això, el bon castor és treballador i juga amb tothom fent tallers, excursions, jocs tradicionals i un munt d'aventures més.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

​Les Llodrigueres


Dins de la Colònia, els castors s'organitzen en famílies de castors. Cadascuna d'elles viu en una llodriguera que té per nom l'arbre del que han tret la fusta per construir-la.
 
Cadascun d'aquests grups, com diu el nom és una petita "família" de castors, i els minyons que la formen han d'aprendre a compartir amb els altres membres que viuen a la mateixa llodriguera molts recursos, jocs i activitats.
 
Al capdavant de cada grup hi ha un cap de família, que és el castor més responsable i experimentat de la llodriguera; a ell li correspon vetllar pel bon funcionament del grup, engrescar els seus companys, integrar als castors nouvinguts, ensenyar-los tot el que calgui...
 
En el nostre Cau tenim actualment cinc llodrigueres amb aquests crits:  
 

  • Alzina Alegria com cada dia

  • Castanyer Treballador i rialler

  • Pi Els millors en compartir

  • Pollancre Energia no ens falta

  • Roure Forts com el coure"

 
A més tota la unitat té un lema: "COMPARTIR" que senyala la importància de compartir-ho tot entre tots i construir i jugar sempre en equip.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

​El progrés personal


Dins de la colònia, si treballes fort podràs assolir, mica en mica i tot seguint el carnet del castor, una sèrie de cues de colors que representen una sèrie d'habilitats i coneixements adquirits; així com el seu paper dins del grup.
           
Les cues es porten al braç esquerra de la camisa i es van cumulant les unes sobre les altres.

 
La promesa

La Promesa de Castors és un compromís que pren el minyó vers la resta de companys. Es compromet a compartir allò que sigui seu i jugar amb tothom per igual.
 
A partir d'aleshores podrà portar el foulard del cau amb un nus corredís i saludarà a les formacions i cerimònies amb la salutació de la colònia: amb els dits cor i índex doblegats a la meitat, recordant les dents del castor.

CASTORS:

COMPARTIR!

bottom of page