top of page

LA UNITAT DE PIONERS 

​

Els pioners, joves de 15 a 18 anys, són els veritables protagonistes de la seva unitat i tenen la llibertat i responsabilitat de decidir el seu camí

Funcionant com una autèntica assemblea, treballen projectes i empreses engrescadores i ambicioses que ells mateixos proposen, organitzen i desenvolupen.

 

Els caps que esdevenen acompanyants i guies de la unitat, els ajuden a treballar projectes com ara campaments internacionals, activitats conjuntes amb altres unitats de pioners, coneixer l'entorn que els rodeja, la preparació d'un esdeveniment important per l'Agrupament, etc.

És per això que en aquesta etapa, es desenvolupa fortament la capacitat de treballar en grup, la tècnica del consens i el respecte, la solidaritat mútua entre els pioners, tot convivint i compartint noves fonts d'experiències i coneixements entre ells.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

​Els Equips

 

La unitat esta dividida en equips. Els equips dels nostres pioners i els seus crits són:

 

  • Panteres La més gran de les feres!

  • Mandrils Mandrils! Constants i tranquils!

  • Hienes Astutes i rialleres!

  • Rajades Majestuoses i altives! Rajades! Somiadores i tranquil·les!

  • Cóndors Wañuymi aswan allin, qonqorchaki kausaytaqa

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

​El progrés personal

 

Pertànyer a l'escoltisme de forma voluntària és el primer acte de compromís. Per això, a l'etapa de pioners s'aprèn el compromís per fer la promesa escolta, un compromís per tota la vida.

 
El seu lema "RES A MITGES" marca el fet que degut a la participació, compromís, responsabilitat i imaginació, essència d'aquests joves, res quedarà a mitges.

PIONERS: RES A MITGES!

bottom of page