top of page

L'ESTOL DE LLOPS 

​

Els nens i nenes d'entre 9 i 12 anys formen l'Estol de llops i s'organitzen en petits grups anomenats sisenes

Ambientats en la història de Mowgli dins "El llibre de les Terres Verges", de Rudyard Kipling, els llops treballen valors com la responsabilitat, el respecte i el companyerisme. 


Infants amb la imaginació al poder, creatius i amb fortes ganes de descobrir el món, dins l'estol viuran aventures i jugaran fins a cansar-se. Aprenent coses noves que els ajudin a crèixer, coneixeran la natura tot divertint-se i descobrint-la, conviuran amb els seus companys fent un munt d'activitats que aniran descobrint en el seu pas per l'Estol, tal i com va fer Mowgli.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

​Les Sisenes


Dins de l'Estol, els llops s'organitzen en sisenes. Cadascuna d'elles viu està formada per un petit grup dels minyons i es diferencien pels colors dels seus banderins.
 
Cadascun d'aquests grups, com diu el nom, és d'aproximadament 6 nens. A cada sisena els minyons que la formen es reparteixen els càrrecs i col·laboren per el bon funcionament de la unitat compartint recursos, jocs i activitats.
 
Al capdavant de cada grup hi ha un sisener, que és el llop més responsable i experimentat de la llodriguera; a ell li correspon vetllar pel bon funcionament del grup, engrescar els seus companys, integrar als pota tendres (llops nouvinguts) i ensenyar-los tot el que calgui.
 
En el nostre Cau tenim actualment cinc sisenses amb aquests crits:  

  • Bruna Sempre atenta i mai a la lluna

  • Grisa Lleugera com la brisa. Grisa! Sempre la millor!

  • Negra Forta. Negra! Forta. Negra! Forta i treballadora

  • Roja La sisena més boja

 
A més tota la unitat té un lema: "TANT COM PUC" que senyala la importància de donar el màxim d'un mateix per passar-ho el millor possible i que tot vagi perfecte.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

​El progrés personal


Dins de l'estol, si t'esforces i treballes de valent podràs assolir la Promesa de Llops. Será aleshores quan poguis portar el foular del teu cau amb un nus corredis i saludar a les formacions i cerimònies amb la salutació de l'estol. Però el camí no s'acaba aquí!


El progrés personal del llop té tres etapes més que es poden assolir:

  • Promesa de llops És l'etapa on el minyó coneix a la resta de companys i es compromet a treballa per al bon funcionament de la unitat tot seguint la llei de la jungla.

  • Primer Estel En aquesta etapa es fa una cacera (projecte) personal per créixer en algun aspecte concensuat entre l'infant i els caps.

  • Segon Estel Com en el cas del primer estel, es treballen aspectes que despertin interès en l'infant a través de projectes individualitzats que donin resposta a les seves inquietuds.

  • Mowgli El protagonista del llibre de la selva és l'exemple de superació de reptes i creixement personal a qui els companys poden demanar consell per fer els seus projectes.

LLOPS:

TANT COM PUC!

bottom of page