top of page

EL CONSELL DE CAPS 

​

Els monitors de l'agrupament reben el nom de caps. Es divideixen en kraals segons la unitat a la que es dediquin, però tots junts formen el consell

El consell d'agrupament és el conjunt de tots els caps que hi ha al cau. És un grup de joves que treballen voluntàriament per educar i formar als més petits per què siguin capaços de fer un món millor el dia de demà.

 

El seu lema és "FEM SERVEI" i mostra les ganes de donar allò que cadascun pot aportar per construïr un projecte d'interès comú a tot el consell i fer un servei a la societat actual.

 

La camisa de color beige, color menys vistós que els de la resta d'unitats, ja ens indica que ells no volen ser els protagonistes d'allò que fan, ja que creuen fermament que els protagonistes son els minyons que dissabte rere dissabte eduquen.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

​Els kraals

 

El consell es divideix en kraal o grups de monitors que s'encarreguen de vetllar per cadascuna de les unitats. En cada kraal, els caps es reparteixen els rols que desenvoluparan de cara als nens.

 

Els caps del kraal de castors tenen rols extrets del conte 'Els amics del bosc', així doncs s'hi troben per exemple Keeo, Lekes, Lèming, Rusty i Kibu.

 

El kraal de llops, per la seva banda, es posa a la pell dels personatges de 'El llibre de la selva' de manera que no ens ha d'extranyar trobar-nos amb Akeela, Bagheera, Baloo, Rakxa, Hati, Rama o Kaa.

 

Les unitats més grans ja no anomenen els seus caps per el nom de cap personatge de ficció, si no que tant a raiers, pioners com ròvers s'adrecen als seus caps amb els noms totèmics o de pila.

 

Els kraals d'aquest curs (16/17) són:  

 

  • Castors: Eriçó (Keeo), Andrea (Lekes), Marta (Lèming) i Laia (Kibu).

  • Llops: Núria (Akeela), Alba (Rakxa), Sílvia (Hathi) i Berta (Chil).

  • Raiers: Aina, Gerard, Cristina i Laura.

  • Pioners: Anabel, Capibara i Cabrot.

  • Ròvers: Llúdriga i Colibrí.

  • Alliberats: Sara, Adrià i Alex.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

​El progrés personal

 

Els caps, tot i dedicar moltes hores a la preparació, realització i avaluació d'activitats amb les seves respectives unitats, també poden continuar el seu progrés escolta.

 

Les especialitats

Així com a la resta d'unitats, els caps també poden fer especialitats, per tal d'aprofundir els seus coneixements en una branca concreta de les possibles.

Així doncs, dins el consell es poden renvoar les especialitats aconseguides en etapes anteriors o començar-ne de noves.

CAPS:

FEM SERVEI!

bottom of page