top of page

DIA A DIA

 

L'entitat té unes activitats habituals com són els caus i les sortides però hi ha projectes i activitats especials que defineixen l'entitat dins el món de l'escoltisme i l'educació no formal.

Dins d'un Agrupament es fan moltes coses! Per començar ens trobem cada dissabte de 4 a 7 de la tarda per fer jocs i activitats diverses, ja sigui dins del nostre local (el "Cau") o bé per Cardedeu i rodalies. És en aquest espai dels dissabtes que nosaltres anomenem "Cau" que es cohesiona el grup, s'organitzen projectes i es preparen les activitats i sortides que s'aniran fent al llarg del curs.

 

Un cop al mes intentem fer una sortida de cap de setmana, ja sigui en tendes de campanya o en alguna casa de colònies quan comença a fer més fred. Com que el calendari és el que és, de vegades hi ha mesos sense cap sortida i d'altres mesos amb dues. Per evitar-nos problemes d'organització, s'elabora un calendari trimestral que serveix de base per a tothom. Tot i així, cada Unitat pot fer els canvis que cregui convenients, si ho troba necessari.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Activitats

Campaments de Primavera

Cada any per Setmana Santa marxem quatre dies tot l'Agrupament junt. Solen ser els dies compressos entre el Dijous Sant i el Diumenge de Ressurrecció.

 

Durant aquests dies en n'anem a una casa de colònies en algun indret de Catalunya i allà fem gimcanes, esports, jocs, manualitats, sortides a la natura... i un llarg etcètera d'activitats de lleure que mirem que sempre tinguin una vessant educativa.

 

Si voleu saber on es faran les colònies d'enguany, no dubteu en preguntar-nos. I si no, no us preocupeu, que ja farem una reunió per informar-vos amb més detall de tot!!

Campaments d'Estiu

 

Quan acaba el període escolar també queden aparcades les activitats del Cau. Llavors ja només queda fer uns Campaments d'Estiu per tancar bé el curs! El nostre propi fundador, Lord Baden-Powell, deia ja a principis del segle XX que "una setmana de vida de campament val tant com sis mesos de curs teòric en un lloc tancat".

 

I és que uns campaments son tot un món! No només significa que els nens/es i nois/es estaran deu o dotze dies sense els pares, amb el desenvolupament de l'autonomia que això comporta, sinó que signifiquen també una experiència única per conèixer la Natura des de dins i per aprendre a treballar en equip, inculcant valors  tant importants com l'amistat, la companyonia, la responsabilitat, l'autonomia personal...

 

Si per Setmana Santa anavem tots junts, la tradició del nostre Agrupament pel que fa als campaments d'estiu no ho deixa tant clar. Hi ha anys especials (aniversaris, etc) en que anem junts i altres en que algunes Unitats, sobretot les grans, fan uns Campaments separats.

 

Els Campaments d'Estiu solen ser de 9 o 10 dies per als més petits (Primaria) i d'entre 10 i 15 dies pels més grans (ESO i Batxillerat); essent 9 i 12 dies, el més habitual.

Festival d'Hivern

Cada any per volts de Nadal, l'Agrupament organitza un festival d'hivern en el que cada unitat ens deleita amb una petita representació que hauran preparat durant el trimestre.

 

Hi ha unitats que opten per fer una obra de teatre i altres per cantar una cançó. N'hi ha que ens proposen a tots posar-nos d'empeus per fer una dança i n'hi ha que expliquen acudiats.

 

Dalt dels escenaris d'un festival també hi hem vist ombres xineses, titelles i espectacles amb fluorescents de llum fosca. També s'hi han fet escenes musicals, s'han animat contes, s'han projectat videos...

 

Tot això en una vesprada en què, a més a més, normalment s'hi pot trobar un servei de bar (organitzat per Raiers), una tòmbola i un sorteig de paneres (de la mà de Castors), i un bon sopar a base de pà amb botifarra (gentilesa de la unitat de pioners) o un concurs culinari de la (a càrrec de llops).

 

No dubtis en venir-hi, hi està tothom convidat!

L'escolta somriu i xiula en l'adversitat 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Projectes

​Campanyes solidàries

 

Al llarg de tot el curs, l'Agrupament Escolta fa palès el seu compromís amb la societat  participant de diverses campanyes solidàries, com ara:

 

  • Bossa solidària Anualment, pels volts del 16 d'octubre (Dia Mundial de l'Alimentació), el nostre agrupament organitza una campanya de recollida de menjar de llarga durada que després entitats de beneficència s'encarregaran de repartir entre les famílies més necessitades de Cardedeu.​

  • Mà Oberta En aquesta campanya, organitzada per Càritas Cardedeu al començar el nou any (2 i 3 de gener), diverses entitats cíviques i juvenils de la vila recollim els residus generats pels regals de Nadal (paper, cartró, vidre...) i els venem a empreses de reciclatge. Els diners els utilitza Càritas per comprar menjar i roba per als pobres de Cardedeu.
    Així contribuïm a conscienciar de la importància del reciclatge, alhora que aconseguim uns recursos molt importants pels més necessitats!

  • Cardedeu Respon Aquesta plataforma ciutadana que agrupa associacions de veïns, de pares i mares d'alumnes, d'entitats cíviques i socials, etc. organitza diverses campanyes per ajudar als cardedeuencs que passen dificultats per culpa de la crisi econòmica: recollides de menjar, de joguines, de productes de primera necessitat...

​Altres projectes

 

Alguns projectes que desenvolupem a l'Agrupament tenen a veure:

  • Igualtat de gènere​ A través d'una comissió del consell es desenvolupen acitivitats dins i fora de l'entitat per constribuir a la conscienciació d'aquesta desigualtat i vetllar per revertir-la.

  • Medi Ambient Campanyes de conscienciació envers el Medi Ambient: donar consells per a reduir els residus, repartir bosses reutilitzables, regalar llavors o arbres, etc.

  • Neteja de boscos Una activitat molt engrescadora que solem fer d'en tant en tant és anar a netejar un bosc. Amb els permisos dels propietaris i de l'Ajuntament, aconseguim deixar els boscos de Cardedeu nets de deixalles, millorant no només el paisatge sinó les condicions de vida de la fauna i la flora del nostre municipi, alhora que els minyons gaudeixen fent servei social i aprenent coses sobre la Natura.

  • Hàbits saludables Gràcies a elements com el boc'n'roll o la piràmide alimentària, treballem per tal de combatre diferents patologies vinculades a l'alimentació, alhora que trenquem esterotips estètics.

  • Rehabilitació d'acampada L'Agrupament disposa d'un terreny al Montseny en règim de lloguer que les diverses unitats col·laboren per reabilitar com a terreny d'acampada.

bottom of page